hozzávalók / 3 adag

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálban összekeverjük a pác alapanyagait (a szezámmagon kívül minden ide tartozik).
  2. Az előzőleg megtisztított, mosott és leszárított csirkeszárnyakat jól beleforgatjuk a pácba. Ha folpackkal lefedjük az edényt és hűtőbe tesszük legalább fél órára (de hagyhatjuk egy egész éjszakára is), akkor még finomabb eredményt kapunk. Egyébiránt azonnal mehetnek a sütőbe.
  3. Egy nagyobb lapos tepsit kibélelünk alufóliával. Belefektetjük a páclében újból jól átforgatott szárnyakat. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-15 percig sütjük mindkét oldalukat.
  4. Közben egy kicsi lábaskában a maradék szószt forraljuk össze. Ha nem elegendő, tegyünk még hozzá egy kevés hoisin szószt, barna cukrot, szójaszószt és mézet.
  5. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szezámmagot, majd karikázzuk fel a zöldhagymát. Ezeket keverjük a szószhoz.
  6. Ha megsültek a szárnyak, akkor forgassuk bele őket a szószba. Ettől nem csak még finomabbak lesznek, hanem gyönyörű fényes bevonatot is kapnak. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

Részletek: nosalty.hu/Kép: FreeImages