A vajat olvasszuk fel és szórjuk bele a lisztet. Azután öntsük fel meleg tejjel és a mogyoróvajjal keverjük csomómentesre. Sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint reszeljünk szerecsendiót bele. A forrázott brokkolikat tepsizzük ki és öntsük le a mogyorós mártással, majd szórjuk meg az egészet reszelt sajttal. 180 fokon 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tálalásnál szórjuk meg friss zöldfűszerekkel és darabolt földimogyoróval.

Hozzávalók:

1 üveg cukrozatlan mogyoróvaj

500 g brokkoli

100 g vaj

50 g liszt

1 l tej

1 ízlés szerint Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 ízlés szerint szerecsendió

1 ízlés szerint Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 marék földimogyoró (zacskós)

1 csomag parmezán

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pinterest)