Melegítsük össze a vajat és a lisztet, majd habverővel adagoljuk hozzá annyi forró tejet, amitől még szép krémes állaga nem lesz a besamelnek. Ízesítsük szerecsendióval, sóval, borssal. Egy tepsibe tegyük a rózsáira szedett forrázott brokkolit és a darabolt hagymákat, majd öntsük nyakon a krémes besamellel. Alaposan sajtozzuk be a tetejét és süssük 180 fokon aranybarnára. Friss petrezselyemmel tálaljuk.

Hozzávalók (2 személyre):

100 g vaj

50 g liszt

1 l tej

1 db brokkoli

1 db vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 csipet őrölt szerecsendió

100 adag füstölt sajt

1 ízlés szerint só

1 ízlés szerint bors

4 levél  petrezselyem

 

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó: pinterest)