A dagadót megmossuk, szárazra töröljük, felszúrjuk, és a fűszersóval a belsejét jól átdörzsöljük. A csirkemájat megtisztítjuk hártyáitól, egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a mexikói zöldségkeveréket, gombát, csípet sót.  Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és feltesszük, puhára főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük hűlni. Ezután a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, fűszereket, májat, búzadarát. A zsemlyéket megáztatjuk, jól kinyomkodjuk, és a májhoz adjuk. Sózzuk ízlés szerint. Ezután jól összekeverjük, és a dagadónkat megtöltjük, majd hústűvel vagy fogpiszkálóval, a nyílást összebökjük.

Egy 36 x 23 cm-es tepsit, az 1 evőkanál zsírral megkenjük, és beletesszük a dagadót. A masszát egyenletesen köré tesszük, tepsi méretű alufóliával betakarjuk, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 40 percig sütjük, majd kivesszük. Levesszük az alufóliát, ezután még visszatesszük 10 percre. Ismét kivesszük, és a sajtot, ráreszeljük a töltelékre is. Végül visszatesszük, és míg a sajt el nem olvad, 10 percre visszatesszük. Ha kész, kivesszük, kicsit tepsiben állni hagyjuk, és utána szeleteljük. Bármilyen körettel tálalható, én natúrban és savanyúsággal tálaltam.

Hozzávalók

1 kg sertés dagadó

1 tk fűszersó

50 dkg  csirkemáj

20 dkg  vegyes zöldség

15 dkg  gomba

6 db száraz zsemle

2 db tojás

2 ek búzadara

1 ek petrezselyemzöld

1 mk majoranna

0.5 mk  őrölt bors

1 fej vöröshagyma

2 tk áttört fokhagyma

1 ek zsír

15 dkg sajt

1 db paradicsom

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: twitter, pinterest)