A legegyszerűbb tészta étel, hiszen a lazac és a parmezán kivételéve minden hozzávalót feldarabolva belerakunk egy serpenyőbe, majd felöntjük hideg vízzel és megvárjuk amíg 10-12 perc alatt készre fő. Közben a lazacot feldaraboljuk kisujjnyi darabokra és amikor majdnem kész, belekeverjük a forró tésztába. 2-3 percig még forraljuk. Megszórjuk parmezánnal és locsoljunk rá olivaolajat. Készen is vagyunk.
Hozzávalók
250 g spagetti
1 konzerv paradicsom sűrítmény
1 csomag koktélparadicsom
1 fej fehér hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 ek szárított oregánó
1 ízlés szerint bazsalikom
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
3 csipet reszelt parmezán
1 ek olívaolaj
1 db lazacfilé
1 l víz
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu /Fotó: pinterest)