A megtisztított zöldségféléket apró kockára vágjuk, megmossuk, és annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni.

A zsírból, lisztből, az apróra vágott petrezselyemzöldből, világos rántást készítünk, a tejjel és kevés vízzel feleresztjük, majd a puhára főtt zöldséget berántjuk. Cukorral ízesítjük, és jól felforraljuk.

Jó tanács: amennyiben konzerv zöldborsót használunk, akkor azt akkor adjuk hozzá a többihez, amikor már azok megfőttek.

Feltétnek tükörtojást, pörköltet, fasírtot, sült virslit vagy kolbászt ajánlunk.

Hozzávalók

60 dkg  vegyes zöldség

10 dkg zöldborsó

10 dkg karalábé

5 dkg zsír

2 kanál liszt

1 dl tej

1 csokor petrezselyemzöld

1 csipet só

3 kanál cukor

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:femina.hu)