A koftát, másnével darált húsgolyót világszerte rengeteg helyen készítik és fogyasztják, természetesen legalább annyi féle módon. Ezúttal a "görögös" változatot készítjük el.
Tegyük egy tálba a darált marhahúst, sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá az oregánót, rozmaringot, paprikát és köménymagot. Öntsük hozzá az olajat, és kézzel óvatosan dolgozzuk össze. Formázzunk belőle hengereket, majd tegyük nyársa és grillezzük meg minden oldalát. Amikor a hús már majdnem készen van, dobjuk a grillre a lepénykenyereket és pirítsuk meg mindkét oldalukat. Az elkészült koftára csepegtessünk citromlevet. A joghurtot keverjük össze a zöldcitrom levével, az apróra vágott petrezselyem levéllel és a mentával. Sózzuk, borsozzuk, majd végül nyomjuk hozzá a fokhagymagerezdeket is. Az elkészített mártogatóst tegyük a hűtőbe legalább 20 percre.
Hozzávalók
500 g darált marhahús
1 kávéskanál darált édespaprika
1 kávéskanál köménymag
1 kávéskanál rozmaring
1 kávéskanál oregáno
2 kanál olaj
1 csipet só és bors
50 ml görög joghurt
3 gerezd fokhagyma
1 darab lime
1 adag petrezselyem
1 adag borsmenta
1 csipet só és bors
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pixabay, mti)