A tengerentúlon hatalmas népszerűségnek örvend a fekete finomság, és éppen ez tűnt fel egy magyar hölgynek, aki elkezdett nyomozni: vajon mitől lesz ilyen sötét a fagyi, és hogyan lehetne ezt Magyarországra is behozni.

„A közösségi oldalakon, külföldi lapokban számos fotót láttam erről a különlegességről, de egy fagyizás miatt nem szerettem volna a világ másik felére utazni, ezért felkerestem egy amerikai cukrászt, és megkértem: árulja el a fekete fagyi titkát. Szerencsére készséges ember volt, ezért mindent megtudtam, amit szerettem volna, és akkor már éreztem: semmi sem tántoríthat el attól, hogy hazánkba is megérkezzen. Mostanra oltalom alatt áll és formavédett a lágyfagyi és a gombócos változat is” – árulta el Vincze Annamária, a fekete fagyi magyar megálmodója.

Szerencsére Annamária gyorsan partnerre lelt az ország legnagyobb cukrász alapanyagokat gyártója és forgalmazója személyében, aki első hallásra meghökkent a fekete fagyitól, de aztán meglátta benne a lehetőséget.

„Először azt mondtam: mi ez a hülyeség? De pár perc múlva tudtam, hogy foglalkozni akarok vele. A fagyinak ugyanis mindig meg kell újulnia, évről-évre a legelképzelhetetlenebb ízek, színek, kombinációk jönnek, a fiatalok rajonganak értük, ezért biztosan ennek is nagy sikere lesz. Ugyan még csak a mai naptól kapható, de máris óriási az érdeklődés. A fekete színt egy teljesen természetes és egészséges alapanyag hozzáadásával, a kókuszból származó aktív szénnel érjük el. Jelenleg fekete kókusz és dupla csoki ízekben kapható; alternatív, almacukorral készült változatban is. Gondolunk azokra is, akik érzékenyek valamilyen alapanyagra, ezért várhatóan hamarosan lesz belőle „mindenmentes” verzió is” – mondta Antalicz Miklós, az M-Gel Kft. vezetője, a fekete fagyi gyártója.

A fekete fagyi hazánkban elsőként a budapesti Andretti Cukrászdában kapható, ám hamarosan országszerte is fellelhető lesz a fagyizókban.

(Forrás:iranyakonyha.hu / Fotó: jpress.com)