Vágjuk kockákra a csirkemellet és jól forgassuk be a vízből, sóból, tojásból, kukoricakeményítőből és olajból álló pácba. Hagyjuk állni legalább egy órán át. Keverjünk össze ecetet, szójaszószt és a vizet egy tálban. A forró serpenyőbe 2 evőkanál olajat öntünk és adjuk hozzá a pácolt csirkét. Nagy tűzön, állandó keverést mellett süssük meg a csirkét majd vegyük ki a serpenyőből, adjunk hozzá egy kanál olajat, a paprikát és a cukkinit. Süssük a zöldségeket 2 percig, majd vegyük ki őket is a serpenyőből. Adjunk hozzá olajat és a chilit, ezt követően melegítsük fel. Ekkor adjuk hozzá a hagymát, a mogyoróvajat, a gyömbért, egy kis paprikát és a szezámolajat is. Alig néhány másodperc után hozzá önthetjük az ecet, szójaszósz és víz keverékét. Felforraljuk, majd adjuk hozzá a keményítős vizet is. Állandó kavargatás mellett forraljuk fel. Tegyük a serpenyőbe a csirkét és a zöldségeket, rottyantsuk össze. A kész ételt rízzsel tálaljuk.
Hozzávalók
500 g csirkemellfilé
60 ml víz
1 tk só
1 darab tojás
60 g étkezési kukoricakeményítő
2 kanál olaj
1 kanál ecet
3 tk szójaszósz
80 ml víz
3 kanál olaj
1 darab piros paprika
1 darab cukkini
1 adag chili
2 fej mogyoróhagyma
1 kanál szárított gyömbér
1 kanál szárított fokhagyma
1 kanál pirospaprika
1 kanál szezámolaj
2 tk mogyoróvaj
1 kanál étkezési kukoricakeményítő
(Forrás:tesco.hu, iranyakonyhaz.hu / Fotó:pixabay)