Elkészítés:

A steak elkészítéséhez először vágjuk fel a sertéshúst és ízesítsük sóval, borssal. Keverjük össze a reszelt burgonyát liszttel, tojással, összeaprított hagymával, fokhagymával és majorannával. Ez a tészta nagyon hasonló a burgonyapalacsintához, így a megmaradó részéből akár azt is süthetünk. A sertés szeleteket először forgassuk lisztbe, majd borítsuk be a bundával. Süssük ki forró olajban őket, majd csöpögtessük le a felesleges olajat egy papírtörlő segítségével. Tálaljuk reszelt sajttal megszórva. A majonézes saláta elkészítéséhez először főzzük meg a krumplikat, répákat és tojásokat előre, valamint öntsük le az összes levet a borsóról. Hámozzuk meg a megfőtt, kihűlt krumplikat és tegyük őket félre. Aprítsuk fel a hagymát, adjunk hozzá vizet, egy kevés fekete borsot, cukrot és citromlét. Főzzük alacsony hőfokon maximum 5 percen keresztül, majd tegyük félre hűlni. Vegyük elő a burgonyákat is vágjuk fel őket a kívánt méretűre és formájúra. A megfőtt répákat is vágjuk kis kockákra és adjuk hozzá a burgonyához. Vágjuk össze kis darabokra a főtt tojást is és adjuk hozzá a salátához a borsóval és a többi hozzávalóval együtt. Keverjük finoman össze a salátát és adjuk hozzá a házi majonézt, főtt hagymát is. Végezetül ízesítsük sóval és borssal ízlésünknek megfelelően.

 

Hozzávalók

1 kg sertéscomb
500 g burgonya
3 gerezd fokhagyma
1 fej lilahagyma
3 kanál finomliszt
1 darab tojás
1 adag majoranna
1 kanál étolaj
1 adag trappista sajt
A házi majonéz hozzávalói:
300 ml étolaj
3 darab tojás
1 darab citrom (leve)
1 adag mustár
1 adag őrölt fekete bors
1 adag kristálycukor
A saláta hozzávalói:
kg burgonya
4 darab sárgarépa
1 doboz zöldborsó
6 darab csemegeuborka
4 darab tojás
1 fej vöröshagyma
1 adag őrölt fekete bors
1 adag
1 adag kristálycukor

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó:pixabay)