2020. április 09., csütörtök - 13:54 |
nemzetközi
Először is mossuk meg jól a csirkét, majd vágjuk vékony csíkokra. Serpenyőben melegítsük meg az olajat, tetszés szerint akár olívaolajat és süssük meg rajta a húst. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha mindez kész, akkor tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
Jöhetnek a gyümölcsök és a zöldségek és persze a fűszerek. Elsőként tisztítsuk meg az almát és vágjuk kis kockákra. Következik a menta! Vágja finomra! Ezt követően keverjük össze a csirkét a kockára vágott almával és az apróra vágott mentával. Adjuk hozzá a joghurtot és locsoljunk rá citromlevet. Ízesítsük sóval, borssal, végül alaposan keverjük össze az egészet. Díszítsük szezámmaggal.
Ezt a salátát amúgy akár tofuval is el lehet készíteni, így a vegán életmódot folytatók is fogyaszthatják. Miután elkészítettük a salátát, tegyük a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
Hozzávalók
500 g csirkemell
4 darab alma
500 g natúr joghurt
1 darab citrom (leve)
1 csipet tengeri só
1 kevés őrölt fekete bors
1 kevés mentalevél (ízlés szerint)
1 kanál olívaolaj
1 kevés szezámmag
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Forrás:mti, pixabay)