A húst vágjuk egyforma kockákra, majd tegyük félre. A paprikát (lehet akár erős is, ízlés szerint) és a paradicsomokat jól megmossuk, és felcsíkozzuk, illetve kockákra vágjuk. A paprika és paradicsom helyettesítésére használhatunk befőzött lecsót is, ha ez utóbbit választjuk, akkor két evőkanálnyi elegendő.

Vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymával együtt, és olajon pirítsuk aranysárgára. Szórjuk meg pirospaprikával és adjunk hozzá egy kevéske vizet. Dobjuk rá a paprikát és a paradicsomot, sózzuk enyhén és kis lángon pároljuk, hogy lecsóalap legyen belőle. Erre tesszük a húst, majd kicsit erősebb tűznél addig kevergetjük, míg a hús kifehéredik kissé, kap egy réteget. Ekkor felöntjük a vörösborral, ízesítjük ételízesítővel, borssal és köménnyel, majd fedő alatt, puhára pároljuk. Néha megkavarjuk, és ha úgy ítéljük meg, hogy kevés alatta a lé, kevés borral, vagy vízzel pótolhatjuk. A folyadékot próbáljuk meg elfőzni, a hús alatt a végén sűrű szaft maradjon. Tetszés szerint akár nokedlivel is tálalhatjuk.

Hozzávalók

  • 50 dkg marhahús
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd finomra vágott fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db Tesco Finest San Marzano paradicsom
  • 1 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
  • 1 kk őrölt kömény
  • 250 ml vörösbor
  • 1 ízlés szerint almafával füstölt tengeri só
  • 1 ízlés szerint hidegen sajtolt repcemag étolaj
  • 1 ek pirospaprika

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: thedaringgourmet.com)