hozzávalók / 4 adag

A sülthöz

A páchoz

Pác készítése:

  1. A hozzávalókat megtisztítjuk, a vegyes zöldséget és a hagymát karikára vágjuk, majd a fokhagymagerezdekkel és a fűszerekkel egy nagy lábasba helyezzük.
  2. 2 liter vízzel felöntjük, lassú tűzön felforraljuk, forrás után még fél óráig főzzük.
  3. Kihűtjük és a megfelelő nagyságú, zománcozott edénybe helyezett húsra szűrjük, vigyázva arra, hogy a páclé a húst mindenütt ellepje.
  4. A muflon életkorától függően, 1-2 napig hűvös helyen érleljük.
  5. A húst minden nap gondosan forgassuk meg!

Sült készítése:

  1. Először a mufloncombot a pácból kivesszük, lecsepegtetjük, szárazra töröljük.
  2. A hagymát apróra, a piros húsú paprikákat kockára vágjuk.
  3. A combot spárgával szép formásra kötözzük.
  4. Nagy lábasban a mangalicazsírt felforrósítjuk, a felaprított hagymát fonnyasztjuk kb. 4 percig, és a fokhagymakrémet elkeverjük benne.
  5. Beletesszük a kötözött muflonhúst és kevés víz hozzáadásával minden oldalán megpirítjuk.
  6. A lábast a tűzről levesszük.
  7. A húst mély tűzálló tálba (jénaiba) áthelyezzük, majd hozzáadjuk a piros húsú paprikát és megszórjuk az édesnemes-, és a rózsapaprikával. 5 percig pirítjuk.
  8. A csontlevest a fehérborral összekeverjük és lassú tűzön felforraljuk.
  9. Forrás után még kb. 10 percig főzzük, fűszerezzük a rozmaringágakkal, sóval, édesköménnyel.
  10. Majd az így elkészült fűszeres lével felöntjük a combot.
  11. Előmelegített sütőben (180 fokon), a hőálló edényt lefedve, puhára sütjük a hús (kb. 40-50 perc alatt).
  12. A kész húst az edényből kivesszük, a spárgát eltávolítjuk, majd szeleteljük.
  13. A mártást vízzel elkevert kukoricaliszttel besűrítjük.
  14. A fűszeres muflonsültet a mártással tálaljuk.

Részletek: nosalty.hu/Kép: FreeImages