Elkészítés:

Tegyük fel a tésztának szánt sós vizet főni. Forrás után helyezzük bele a tésztát és a dobozon megjelölt ideig főzzük. Természetesen ahogy azt az olasz ételek, vagy tésztáknál megszokhattuk, al-dente legyen. Csempéhez hozzá lehet vágni, ha valakinek ez a vágyálma :)

A szószt, vagy a pesto elkészítése:

A megmosott bazsalikom leveleit megszárítjuk, fenyőmaggal, fokhagymával és reszelt sajtokkal összeturmixoljuk, sót és olivaolajat adunk hozzá. Kis idővel ebből egy krémes massza lesz, amelyet majd a tésztára öntünk. Ne felejtsünk el egy pihárnyit félretenni abból a bízből, amelyben a tészta főtt, mert azt esetleg majd hozzá kell önteni a pastához.

Természetesen a végén az egészet parmezánnal megszórjuk.

Hozzávalók:

1 doboz Bavette tészta (de lehet más is, akár spagetti vagy penne, stb)

2 marék bazsalikom levél (kb. 40-50 db.)

2 kis gerezd fokhagyma

2-3 kanál fenyőmag

1-2 evőkanál reszelt pecorino sajt

1-2 evőkanál reszelt parmezán sajt

extraszűz olivaolaj