A paradicsomoat dobd forrásban lévő vízbe három percre. Hámozd meg, vedd ki a magját és vágd kis kockákra. Vágd fel a sonkát is kockára, majd a tojásokat verd fel a rejjel.

Forrósítsd meg az olajat és a vajat egy serpenyőben, öntsd bele a tojásokat, és addig hagyd sülni, míg az alja aranyszínű nem lesz. Ezt az omlett szélét egy lapáttal felemelve ellenőrízheted.

A sonka- és paradicsomdarabkákat tedd az omlett egyik felére, a másik felét hajtsd a tetejére, s csúsztasd az egészet egy tányérra. A tetejét megszórhatod sajttal, akár parmezánnal, akár kék sajttal.

Jó étvágyat!

Hozzávalók (4 személyre):

6 tojás

2 ek tej

100g sonka

1 paradicsom

1 ek olaj

10 g vaj

(Forrás:iranyakonyha.hu/Fotó: aprosef.hu)