Burgonyapüré:

A burgonyát meghámozod felkockázod és felteszed annyi vízzel főni amennyi éppen ellepi. Rakj hozzá ízlésed szerint sót, amikor megfőtt szürd le add hozzá a vajat, szerecsendiót és annyi tejszínt amennyit felvesz a burgonya, de arra figyelj, hogy ne legyen túl híg.

A májat szélezd le, vágd téglalap alakúra. Ami máj megmaradt azt kockázd fel. (kb. 1cm- szélesre és hosszúra) Közben a sütőt 200 fokra kezd el melegíteni a körték miatt.

A lábosba tegyél kb. 2 evőkanál kacsazsírt és tedd bele az apró kockákra vágott hagymát, kezd el dinsztelni és ha szép üveges lett tegyél bele 3 késhegynyi pirospaprikát és egy pici vízet. (tedd félre)

Egy másik lábosba ismét teszel kb. 1 evőkanál kacsazsírt és belerakod a kockázott májat és elkezded sütni. (sokáig nem szabad, mert nagyon kemény lesz) Ha kész végén sózod és borsozod. (én tarkaborsot szoktam beletenni frissen őrölve)

Mikor már meleg a sütő rakd bele a megmosott és félbe vágott körtét aminek előtte a magjait kis kanállal eltávolítottál, locsold meg olivaolajjal és szord meg rozmaringgal. (A körte kb. 25 perc alatt lesz kész)

Összekevered a pirospaprikás hagymát az apróra vágott sült májjal, amit majd később a sült körtébe teszel.

Az utolsó lépés a máj sűtése:

A serpenyőt elkezded melegíteni beleteszel egy kevéske olivaolajat és arra helyezed rá a májat, nem fűszerezed csak akkor ha elkészült a máj.

A végén sóval, frissen őrölt borssal megszórod.

Tálalás során a burgonyapürére rakható petrezsemzöld, a kivájt a körtébe belekanalazzuk a hagymás - paprikás májat és mellé helyezzük az olivaolajban sült májunkat.

Hozzávalók

30 dkg  sertésmáj

2 db vöröshagyma

3 db burgonya

2 csipet rozmaring

3 csipet petrezselyemzöld

1 ek olívaolaj

3 ek zsír

1 ek vaj

2 dl tejszín

1 csipet szerecsendió

1 ízlés szerint só

1 ízlés szerint    őrölt bors

3 kh pirospaprika

2  db vilmoskörte

(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu/Fotó:pinterest)