Elkészítése:
Vágjuk apró darabokra a hagymát, keverjük össze a darálthússal, ízesítsük sóval, borssal. Adjuk hozzá a fokhagymát és az olajat. Reszeljük rá a sajtot, alaposan keverjük össze. Készítsünk a keverékből kis golyócskákat, tegyük egy tepsire és süssük 20 percig 220 fokon. Főzzük meg a tésztát, öntsük rá a paradicsomszószt és adjuk hozzá a húsgolyókat. A paradicsomszószhoz főzzük össze az összezúzott fokhagymát és a paradicsompürét egy kis olajjal. Adjunk hozzá sót, borsot. Tálaljuk bazsalikommal és egy kis parmezán sajttal.
Hozzávalók
1 csomag spagetti
A húsgolyókhoz
250 g darálthús
1 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 kanál reszelt parmezán
1 tk só
1 tk bors
1 kanál olívaolaj
A paradicsomszószhoz
400 g paradicsompüré
1 kanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
1 adag provence-i fűszerkeverék
1 adag bazsalikom
(Forrás:iranyakonyha.hu, tesco.hu / Fotó: pixabay)