hozzávalók / 4 adag
- 2 nagy db cukkini (tölteni való)
- 50 dkg darált sertéshús (comb vagy lapocka)
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg mozzarella (pizza)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ek bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 3 dl paradicsomlé (vagy paradicsompüré )
- 2 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
elkészítés
- Az olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát.
- Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, felöntjük a tejszínnel, kb. 30 percig főzzük. Megszórjuk a bazsalikommal.
- A cukkinit megmossuk, majd a belsejét egy kanállal kikaparjuk, egy pici olívaolajjal kenjük ki.
- A ragut beletöltjük.
- Egy tepsit vajjal kikenünk, majd belehelyezzük a cukkiniket, alufóliával letakarva forró sütőben 15 percig pároljuk. Majd levesszük az alufóliát, megszórjuk a lereszelt mozzarelával, és további 15 percig sütjük, míg a sajt szép aranybarna nem lesz.
- sütési hőfok: 200°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- költség: 1400 Ft
- elkészítettem: 1 alkalommal
Részletek: nosalty.hu/Kép: FreeImages